Trening

 

Trening

 

 

Det er uhyre viktig å holde kroppen i form med daglig trening !

Både for å unngå infarkt, men ikke minst ETTER et infarkt.

 

 

Jeg har alltid ment at jeg har trent forholdsvis mye opp gjennom årene.  Etter infarktet var det svært vanskelig å vite om jeg skulle våge å starte opp igjen.


Men på hjerterehabiliteringen lærte vi å bli trygge på at hard trening går utmerket.  Underveis i alle timene fikk vi stadig beskjed om å ikke stoppe opp, men uansett være i bevegelse hele timen.


Også hard intervalltrening i bratt oppoverbakke hørte med.  4x4 minutters intervaller.


Dersom ikke legen skulle si noe annet så er det helt trygt å trene både mye og hardt.  Man skal bli skikkelig svett og pulsen skal være høy.  På hjerterehabiliteringen skulle vi opp i 3 puls-topper hver av timene.


Dette har jeg fortsatt med årene etterpå.  Oppvarming inne først med enkel 'trim' og jogging på stedet med høye kneløft etc.  Også 'boksing' slik at overkroppen får fullt bevegelsesutslag.  Dette tilsvarer oppvarmingen vi hadde i gymsalen på sykehuset.  Deretter er det ut å jogge.  Gå litt til å begynne med for deretter å jogge mer og mer.


Jeg har også muligheten til å inkludere en lang trapp og tar gjerne 2 og 2 trinn etterhvert.


Det er veldig bra å jogge i skogen eller på ujevnt underlag for balanse.  Her er en film som viser 5 minutter av treningsrunden min, se på YouTube.


Det er også trygt å gå på treningssenter, eneste årsak til at jeg ikke går dit nå er koronaen og smittefare.


NB !   Dersom legen din har sagt noe annet er det selvfølgelig de rådene du skal lytte til og ikke mine !

Intervalltreningen på hjerterehabiliteringen hvor noen løper oppover og andre går så fort de klarer.