Medisin
Innstikksted 1-2 mm
Innstikksted 1-2 mm

 

Medisin

 

 Her må man følge legenes anvisninger !


Selv har jeg likevel måttet avslutte bruken av bl.a. statiner mot kolesterol.  Dette fordi valget ble mellom å ligge på sofaen med store smerter av statinene istedenfor at jeg kunne trene.  Jeg valgte på eget ansvar trening og smertefrihet.


Jeg vil anbefale enhver å sette seg grundig inn i dine medisiners virkning og bivirkninger.  Hør på og les om hvilke erfaringer andre har gjort seg med dem.  Snakk deretter med legen for bedre tilpasning dersom det har oppstått problemer.


I mitt tilfelle var det flere medisiner jeg ikke tålte.  Noen leger har nektet for sammenhenger, mens andre helt klart har sagt seg enig i bivirkningene.   Uansett meninger så har problemene minket eller blitt borte ved bytte av medisiner.


Medisinene har laget store pusteproblemer med henting av ambulanse. Likeså mye verk i muskler og kroppen.  Faktisk har musklene stivnet så mye at jeg ved 2-3 innleggelser måtte få sprøyter med muskelavslappende for å låse opp.


Så livskvaliteten er avhengig av riktige medisiner !"Din mat skal være din medisin"

 

Noen hovedretningslinjer


Minst 1 porsjon havregryn/havrekli som frokostblanding eller grøt hver dag. 1 liten avokado eller 1/2 stor hver dag. Grovt brød eller knekkebrød. 1 neve med nøtter hver dag. 1 kokt eller stekt tomat hver dag. Mye andre grønnsaker hver dag og litt frukt. Enten sollys, tran eller fisk er viktig tillegg.


Bort med alt sukker, alle vegetabilske oljer (utenom litt 'Ekstra virgin olivenolje'), alt hvitt mel, all ferdigmat med ukjent innhold og alt av småkaker, frityrstekt, suppeposer etc. hvor det er risiko for at det finnes farlig transfett (Link)


Så må man få opp pulsen flere ganger i uken, helst hver dag.  Trening, trening, trening !  Minimum daglige gå-turer dersom man ikke makter noe hardere.

Stentingen

 

Operasjonen / Hjertekateteriseringen


Jeg kan avslutningsvis ta med at selve stentingen hvor det føres en wire og stent opp til hjertet er helt 'ufarlig' og ikke noe å kvie seg for.  Selve bedøvelsesstikket ved innstikkstedet er det eneste som gjør vondt et sekund. Se bildet av håndleddet mitt.

Deretter er det bare å følge legens arbeid på skjermen dersom man føler seg opplagt til å kikke på.  Det hele foregår uhyre raskt og smertefritt - man kjenner overhodet ikke noe som helst verken da eller siden.


(Noen må 'åpnes opp' for å skifte blodårer - hvilket er noe mer omfattende enn min variant.)