Kapittel 6
Ondskapens teater

Så kommer den natt i livet hvor ikke bare den siste jul er forbi, men hvor også det vakre skinnet fra stjernene skal lukkes ute bak øyelokkene for aller siste gang.  Nå gjenstår bare reisen opp dit.  Den syke har mer enn nok med hva som står foran.  Hun behøver ei heller plages mer med sin viten om det som skjer med hennes mann.  Også dette forlater hun, men det må likevel bli med som evig byrde på reisen.  Ondskapen.

De voksne blant familie og venner har tatt farvel på ettermiddagen en etter en.  Hun er uhyggelig sliten.  Og hun vil at barnebarna heller skal komme dagen etter slik at hun kan få se sine kjære små for en aller siste gang.  Den opplevelsen skal verken hun eller barnebarn få.

Klokken ni om kvelden åpner hun de døsige øynene litt en siste gang, ser på sin mann før øyenlokkene siger sakte igjen.

De siste smertestillende sprøytene, - og bærende med sitt spesielle budskap, - er satt.  Hun har svart ja til legen og sykepleieren da de forteller at de vil gi henne noe 'som virker bedre'.

Hun har ikke kunnet få frem en lyd de siste timene. 
Hodet beveges sakte til siden som til et nei når mannen prøver å fukte de inntørkete sprukne leppene hennes litt.

Det er helt mørkt klokken halv tre om natten.  Sykepleieren står på venstre side av sengen og mannen står på høyre side og de begge stryker henne varsomt på kinnet.  Pusten har blitt svært svak.  Umerkbart så er den ikke der mere.

Enda en stjerne skal plasseres på himmelhvelvingen høyt over.

Sykepleieren går bort til vinduet, stiger opp på en stol og åpner den lille ruten øverst til høyre.  Den uendelige reisen har begynt.

Det er helg, og lørdag morgen.  Men det er ikke en vanlig helg.  Det er en uendelig ensom helg.  For henne som grytidlig denne morgen dro, og for ham som blir tilbake.

Mannen setter seg trøstesløs ved sin kjære sitt dødsleie.

Bak i hodet arbeider han med de møter Hordaland fylkeskommune har innkalt ham til på mandag.  Han er oppsatt til 2 møter med organisasjonspsykolog.  Ei heller ved døden skal han få fred.

Det blir gjort klart for å sette opp Ondskapens teater mot hennes mann.


Annonsene er fra Google og trygge å trykke på, men trykk aldri på annonser som ber deg laste ned noe